lun. sept. 25th, 2023

Imagini revoltătoare au fost surprinse pe străzile din Iași, acolo unde un bărbat și-a plimbat copiii prin oraș în portbagajul mașinii.

Şoferul le-a spus polițiștilor că rabatase bancheta din spate a autoturismului pentru a transporta o țeavă, iar cei doi copii stăteau cu mama lor pe această banchetă rabatată și se jucau, potrivit bzi.ro.

Portbagajul maşinii era întredeschis.

Şoferul a fost filmat în timp ce îşi plimba copii astfel cu maşina, iar fapta lui a ajuns în mediul online.

Poliţiştii l-au identificat pe cel care şi-a expus copiii unui risc, l-au amendat şi au deschis o anchetă.

Cum și-a justificat tatăl gestul

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, privind transportarea unor pasageri în portbagajul unui autoturism, facem precizarea că polițiștii Biroului Rutier Iași s-au sesizat, din oficiu, cu privire la această situație.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto care le-a declarat polițiștilor că rabatase bancheta din spate a autoturismului pentru a transporta o țeavă, iar copiii săi stăteau cu mama lor pe această banchetă rabatată, jucându-se.

Conducătorul auto a fost sancționat de polițiștii rutieri cu o amendă, în cuantum de 870 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002.  

De asemenea, acesta le-a declarat oamenilor legii că regretă fapta comisă, iar pe viitor va respecta prevederile legale privind transportul persoanelor în autovehicul”, a spus Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *