lun. iun. 17th, 2024

Cea mai mare conductă care transportă gazul rusesc către Germania începe luni lucrările anuale de întreținere, urmând să fie întreruptă timp de zece zile. Piețele se tem că oprirea ar putea fi prelungită din cauza războiului din Ucraina, ceea ce ar crește riscurile de recesiune pentru Europa.

După pandemie, lovește și războiul din Ucraina.

Raționalizarea gazului și electricității în întreaga Europa

Orice prelungire a opririi ar face imposibilă umplerea depozitelor de gaze din UE la nivelurile necesare pentru iarnă, ceea ce înseamnă că raționalizarea gazului și a electricității ar putea începe în curând, potrivit analiștilor, informează Reuters.

Și toate acestea nu reprezintă un fundal prea bun pentru euro, care vineri a mers spre paritate cu dolarul. La începutul tranzacțiilor europene timpurii, moneda unică a scăzut cu aproximativ 0,45%, la 1,0140 dolari.

Euro poate coborî sub pragul de 1 dolar

Pentru mulți, acum este vorba despre când și nu dacă euro va coborî sub pragul de 1 dolar, lucru care s-a întâmplat ultima dată acum 20 de ani.

Între timp, puterea dolarului pe scară largă a fost evidentă pe piețele dezvoltate și emergente, iar rupia indiană a scăzut până la un minim record.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *