mar. iul. 23rd, 2024

În luna martie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Ulterior, fostul președinte a spus că se va adresa la CEDO în încercarea de a-și recupera măcar o parte din drepturile pierdute. Acum, actorul și fostul politician, Mircea Diaconu, face dezvăluiri uluitoare. Iată cum a încercat Traian Băsescu să ascundă colaborarea cu Securitatea!

Mircea Diaconul îl dă de gol pe Traian Băsescu. Fostul președinte credea că nimeni nu-i va găsi dosarul de la Securitate

Pe data de 23 martie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Așa cum era de așteptat, informaţia a făcut vâlvă atunci și încă continuă să facă.

La patru luni distanță de la pronunțarea decizie, Adriana Săftoiu, care a în perioada 2004-2007 a fost consilier prezidențial, spune că l-a întrebat pe Traian Băsescu la vremea respectivă dacă are dosar sau nu.

„Chiar l-am și întrebat pentru că erau declarațiile lui Mugur Ciuvică, pe care le făcea foarte des. Poate că n-am știut eu să pun întrebarea. L-am întrebat dacă are dosar și a zis că nu.

Nu cred că cei care ni l-au descoperit pe Traian Băsescu atât de vinovat, inclusiv cu dosarul de colaborator n-au avut date sau n-au știut.”, a spus Adrian Săftoiu într-un interviu pentru Evenimentul zilei și Capital.

„Declarațiile lui pe proprie răspundere la oricare dintre mandate sunt sub semn penal, pentru că declarația pe proprie răspundere nu are nicio legătură cu acordul pe care și-l dau alte instituții, ci cu tine însuți. Deci nu pe răspunderea unor oameni din instituții sau a Adrianei Săftoiu.

Oricum întrebarea ei (într-un interviu acordat de curând – N.R.) a fost aiurea: Aveți dosar? Iar el i-a răspuns „NU!”, evident că în mintea lui a fost „NU (mai am)!”. Era foarte sigur la vremea acea, le spunea tuturor „căutați-l, găsiți-l”, el știa că nu mai este, că e ascuns.”, a spus Mircea Diaconu.

„Abordarea mea este mult mai simplă. Noi, ăștia mai bătrâni, care am trecut prin tunelul ăla urât al anilor 80, știam foarte clar că nu putea să fii nici portar la Anvers (între 1987 și 1989 Traian Băsescu a fost șeful reprezentanței Navrom la Anvers – N.R.) dacă nu lucra cu Securitatea. Este absurd. Despre asta este vorba.”, a mai adăugat acesta.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *