sâm. apr. 20th, 2024

Emisiunea Impact Live, moderată de Lavinia Șandru, a avut parte în a 12-a sa ediție de încă un moment extrem de interesant. Invitatul special al zilei, Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară și europarlamentar, a vorbit despre motivul pentru care România nu este încă primită în spațiul Schengen. Cu această ocazie, am aflat că Olanda este singura țară care se opune, iar motivul invocat este același de mai bine de 10 ani de zile: că portul Constanța ar fi principala poartă de intrare în Europa pentru droguri!

Eugen Tomac a dezvăluit că România are nevoie doar de un vot pentru a ajunge în Schengen

„România a gestionat și gestionează granița de est a Uniunii Europene cu rezultate excepționale. Și acest lucru îl spunem mereu atunci când vine vorba despre Schengen. locul nostru este acolo, e o umilire ce se întâmplă. Nu suntem acceptați de 11 ani, dar din rațiuni politice, nu din rațiuni care țin de partea tehnică”

”Noi avem nevoie de un singur vot pentru a fi primiți în spațiul Schengen. Este vorba de consiului JAI (n.r. Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne). În acest consiliu, miniștrii UE , de Justiție și de Interne, trebuie să dea acordul. O singură țară se opune acum, fără să dea vreo explicație credibilă. E vorba de Olanda. Și îmi pare rău că am abadonat acest subiect, pe care toate guvernele trebuia să îl aibă în fruntea listei” 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *