mie. iul. 17th, 2024

Fostul premier, Shinzo Abe, a fost împușcat în piept, la un eveniment de campanie electorală. Nu se știe cu exactitate starea acestuia, dar aparent aceasta este gravă. Acesta a fost transportat la spital în stop cardiorespirator.

UPDATE: Fostul premier japonez Shinzo Abe s-a prăbuşit după ce a fost împuşcat la un eveniment din oraşul Nara, relatează BBC.
Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat de două ori, iar al doilea foc de armă l-a atins în spate, făcându-l să cadă la pământ.

Reuters relatează, citând  TBS Television, că fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât. Potrivit postului public de televiziune NHK, Shinzo  Abe a fost împușcat din spate în piept și s-a prăbușit la jumătatea discursului său.

Martorii spun că s-ar fi auzit două împuşcături, potrivit Reuters.

Atacatorul său a fost arestat imediat, transmite BBC.  Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, conform agenţiei Kyodo.

Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a spus într-un tweet că Abe se află într-o stare foarte gravă, fiind în stop cardio-respirator. Kyodo News precizează că fostul premier nu era conștient când a fost dus la spital.
Abe se afla în orașul Nara pentru a ține un discurs de campanie electorală, înainte de alegerile pentru camera superioară de duminică. Incidentele cu arme de foc sunt rare în Japonia, deținerea acestora fiind strict reglementată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *