lun. iun. 17th, 2024

Tensiunile războiului se intensifică, iar din păcate, numărul pierderilor de vieți omenești atinge cote inimaginabile. În urmă cu puțin timp, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat la Geneva că ambele țări implicate în actualul conflict militar, care se desfășoară de mai bine de patru luni, sunt responsabile pentru diverse atrocități care au loc pe front, niciunul dintre vinovați nefiind adus să răspundă în fața legii pentru actele de violență și omor.

Rusia și Ucraina, acuzate oficial de ONU pentru încălcarea drepturilor omului

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a transmis că atât Rusia, cât și Ucraina, au încălcat în cadrul acestui război drepturile omului și dreptul internațional umanitar, prin amplasarea instalațiilor militare lângă clădiri civile, folosind oamenii pe post de scuturi pentru a intimida adversarul.

Deși Rusia o face într-o mai mare măsură, reprezentantul ONU susține că datele indică faptul că și Ucraina este responsabilă pentru astfel de acțiuni inumane.

„Forțele armate rusești, dar și cele ucrainene, amplasează instalații militare în apropierea clădirilor civile și folosesc civilii ca scuturi umane. Acest lucru este probabil valabil și pentru armata ucraineană, deși într-o măsură mult mai mică”, a declarat la Geneva, Michelle Bachelet.

De asemenea, reprezentantul ONU subliniază că soldații ambelor țări au comis și alte infracțiuni și încălcări ale legii, precum torturi și abuzuri ale prizonierilor, fără a fi pedepsiți.
„Vorbim despre tortură și rele tratamente aplicate prizonierilor de război, iar autorii acestor acte nu au fost aduși în fața justiției”, a subliniat Bachelet.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *