lun. sept. 25th, 2023

O furtună verde a avut loc în America. Cerul plin de nori a căpătat brusc o culoare nemaivăzută, în toiul unei furtuni puternice cu tunete, fulgere și grindină, care s-a înregistrat în statul american Dakota de Sud. Cerul a avut mai întâi o nuanță albastră, după care s-a schimbat brusc în verde. Cum explică specialiștii cerul verde ca celebrul Hulk.

Fenomen ciudat pe cerul SUA. În timpul unei furtuni, cerul s-a făcut dintr-o dată verde

O furtună așa cum nu s-a mai văzut până acum a avut loc în SUA, în statul Dakota de Sud, unde cerul s-a făcut deodată verde aprins. Meterorologii au o explicație pentru acest fenomen nemaivăzut.

Lumina de sub un front puternic de nori e albastră, iar în combinație cu lumina roșiatică a soarelui la apus, s-a transformat în acest verde spectaculos, exact ca culoarea lui Hulk.

Alte fenomene ciudate. Ploaia cu broaște

Pe de altă parte, lumea a auzit și de fenomene meteo mai ciudate. Un astfel de exemplu este ploia acu broaște, șerpi și pești.

Acest fenomen s-a manifestat din California până în India. Specialiștii consideră că tornadele și trombele marine sunt principalele cauze pentru acest fenomen mai mult dcât ciudat. Curenții puternici a trombei marine ridică mari cantități de apa din lacuri, mări sau oceane cu tot cu viețuitoarele din ele.

Zăpada roșie

Un alt fenomen ciudat este zăpada roșie. S-a întâlnit destul de des fenomenul de precipitații colorate. Specialiștii au identificat în picăturile de apă și fulgii de zăpadă nisip și praf din zonele aride (deșertul Sahara), particule vulcanice și chiar particule poluante provenite de la diferite obiective industriale.

Toate acestea au fost duse la distanțe foarte mari de către curenții atmosferici, au ajuns în nori, iar în condiții favorabile precipitațiile s-au întors pe pământ fie sub forma de grindină fie sub formă de fulgi de zăpadă.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *