lun. sept. 25th, 2023

Brad Pitt a spus că ar putea avea prosopagnozie, o boală care îi afectează capacitatea de a recunoaște oamenii. Iată ce trebuie să știți despre afecțiune.

Actorul Brad Pitt a spus într-un interviu recent că are prosopagnozie, o tulburare neurologică rară denumită în mod obișnuit orbirea feței. Deși Pitt, în vârstă de 58 de ani, nu a fost niciodată diagnosticat oficial cu această afecțiune, el a spus într-un interviu pentru revista GQ că s-a chinuit ani de zile să recunoască fețele oamenilor.

În 2013, acesta a spus revistei Esquire că incapacitatea sa de a recunoaște fețele oamenilor a devenit atât de gravă încât a vrut adesea să se izoleze. „De aceea stau acasă,” a spus el.

Prosopagnozia este doar orbirea feței, nu daltonism sau deficiență vizuală generală, a spus doctorul Borna Bonakdarpour, neurolog comportamental la Northwestern Medicine. Nu este același lucru cu uitarea sau dificultatea ocazională de a găsi cuvântul potrivit.

Prosopagnozia variază ca severitate; unele persoane cu această afecțiune pot avea dificultăți în a recunoaște o față familiară, cum ar fi un prieten sau un membru al familiei, în timp ce alții ar putea să nu fie capabili să-și identifice propria reflexie. Este posibil ca unii oameni să nu poată face diferența între fețe și obiecte.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *