lun. sept. 25th, 2023

Mohamand Munaf, omul de afaceri irakian condamnat la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnaliști români a fost eliberat condiționat, miercuri 06.07.2022, de către judecătorii Tribunalului Ilfov.

În cursul zilei de joi, 07.06.2022, Lucian Bode, ministrul afacerilor externe a transmis că Mohammad Muhen „a fost eliberat în baza unor decizii ale unor comisii de specialitate”

În urma deciziei judecătorești, Mohammad Muhen fost eliberat din închisoare și are la dispoziție 15 zile ca să păresască România și timp de 15 ani nu mai are voie să intre pe teritoriul țării.

“Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 160/2008 emis de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 122/2008. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate”, este sentinţa dată miercuri de Tribunalul Ilfov şi publicată pe portalul instanţelor de judecată”, potrivit minutei instanței.

De ce a fost condmnat Mohammad Munaf

Amintim că, în martie 2005, Mohammad Munaf, omul de afaceri cu dubă cetățenie-irakiană și americană a pus la cale, împreună cu Omar Hayssam răpirea jurnaliști români, Ovidiu Ohanesian, Sorin Mişcoci şi Marie Jeanne Ion.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *