lun. iun. 17th, 2024

Un oraș din China a fost băgat în lockdown după ce autoritățile s-au speriat de un posibil val puternic de COVID-19, care ar putea infecta sute de oameni.

O subvariantă Omicron, despre care se spune că s-ar transmite foarte rapid și care este principală în Marea Britanie și SUA, a determinat autoritățile să instituie lockdown pentru o săptămână într-un oraș din China, relatează Știrile Kanal D.

„Subvarianta Omicron BA.5 este chiar mai transmisibilă și se răspândește mai repede decât tulpina anterioară BA2.2 și este mai probabil să scape de anticorpi”, a spus Zhang.

Oficialul orașului, Zhang Xuedong a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că Xi’an va institui „măsuri de control temporar de șapte zile” care  „ar permite societății să se liniștească cât mai mult posibil, să reducă mobilitatea și să reducă riscul de infecție” 

să luptăm atât împotriva timpului, cât și împotriva virusului pentru a ne proteja împotriva tuturor riscurilor posibile și a pericolelor ascunse și pentru a evita în mod decisiv o explozie în răspândirea comunitară”, a declarat Zhang.

Noua subvariantă a virusului COVID-19 este cea mai periculoasă de până acum. A luat naștere în India

Noua subvariantă a virusului COVID-19, care a luat naștere în India, este mult mai periculoasă față de variantele existente până acum.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *