lun. sept. 25th, 2023

Ce trebuie să știe toți credincioșii despre mormântul lui Iisus Hristos? Locul sfânt ascunde câteva secrete. Ce s-a întâmplat acolo în anul 2016? Mulți oameni au rămași surprinși de decizia luată. Potrivit Bibliei, Iisus Hristos a fost îngropat într-un ,,mormânt de stâncă”, iar trei zile mai târziu a ieșit viu. Locul a fost sigilat, dar în 2016 un grup de cercetători au avut ocazia să examineze totul.

Misterele mormântului lui Iisus Hristos: ce s-a întâmplat la locul sfânt în 2016?

În Biblie scrie că Iisus Hristos a fost îngropat într-un ,,mormânt săpat în stâncă”. El a uimit pe toată lumea când a înviat la trei zile după.

După sute de ani, mormântul a care fusese sigilat a fost deschis în anul 2016, moment în care a stat la dispoziția unor cercetători preț de 60 de ore.

Oamenii de știință s-au contrazis de-a lungul timpului cu privire la locul în care a fost îngropat Fiul Mântuitorului. Unii au spus că acesta s-ar afla în Grădina Mormântului din Ierusalim, alții au afirmat că locul crucificării și Învierii a fost Biserica Sfântului Mormânt.

Majoritatea oamenilor cred că a doua variantă este cea corectă. Lăcașul sfânt vizitat de nenumărați oameni a fost construit în anul 326 d.Hr. Cea care a contribuit la ridicarea clădirii a fost Elena, mama lui Constantin cel Mare, cea care a găsit crucea pe care a fost răstingnit Iisus.

,,„Sunt absolut uimit. Îmi tremură puțin genunchii pentru că nu mă așteptam la așa ceva”

Mormântul Sfânt din Ierusalim a fost deschis în anul 2016, după 500 de ani. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unui proiect de restaurare în care au fost implicați oameni de știință, fotografi și unii clerici.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *