mie. aug. 17th, 2022

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o fără drept de apel pe Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA), scor 6-1, 6-2.

În runda următoare, Simona Halep o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a învins-o în optimi pe Harmony Tan, 6-2, 6-3.

Știu că mă așteaptă un nou meci foarte greu, dar abia aștept să o întâlnesc iar. Sunt sigură că amândouă vom da o luptă pe cinste pentru calificarea în semifinale”, a spus Amanda Anisimova, citată de wtatennis.com.

„Când am venit aici, nu am crezut că va fi posibil să ajung așa departe. E un vis devenit realitate. E a doua oară când ajung în sferturi la un turneu de Grand Slam, dar prima oară nu am apreciat performanța așa cum ar fi trebuit. Abia după aproximativ un an am început să înțeleg pe deplin ce realizasem, ce înseamnă acel rezultat pentru mine.

Abia când jocul nu îți mai merge și ești eliminată mereu în primele tururi înțelegi ce ai realizat. E greu să îți mai găsești motivația în astfel de momente, dar am continuat să muncesc. Din acest motiv sunt atât de fericită să ajung acum în sferturi la Wimbledon”, a mai spus sportiva din SUA.

Simona Halep – Amanda Anisimova, în sferturile de finală de la Wimbledon

Cele două sportive s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA, iar Simona Halep conduce cu 2-1. Ultima confruntare directă a avut loc în urmă cu două săptămâni, meci în care românca s-a impus clar, cedând doar 3 game-uri.

  • 06.06. 2019: Halep – Anisimova 2-6, 4-6
  • 02.10.2020: Halep – Anisimova 6-0, 6-1
  • 23.06.2022: Halep – Anisimova 6-2, 6-1

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.