mie. aug. 17th, 2022

Foile de dafin au multipe beneficii pentru sănătate, dar știați că ele sunt benefice și pentru „îngrijirea” hainelor? Iată ce se întâmplă dacă pui foi de dafin în mașina de spălat. Rezultatul este uimitor. Tu știai acest truc?

  • Ce se întâmplă dacă pui foi de dafin în mașina de spălat
  • Beneficiile foilor de dafin
  • Iată ce poți face cu foile de dafin. Trucul pe care nu îl știai

Odată cu trecerea timpului, și cu spălările repetate, hainele își pierd culoarea. Acest lucru poate fi o mare problemă atunci când vorbim despre un obiect vestimentar preferat. Noi vă spunem că nu trebuie să le aruncați, chiar dacă și-au pierdut strălucirea. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în aplicare acest truc genial.

Așa cum spuneam și mai sus, foile de dafin sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le au pentru sănătate, însă ele pot fi folosite și pentru obiectele vestimentare. Cum?

Ei bine, puneți câteva frunze de dafin în mașina de spălat și puteți uita de hainele decolorate! Această plantă fixează culorile pe țesături, le revigorează și le păstrează intacte, în ciuda spălării.

Iată ce poți face cu foile de dafin. Trucul pe care nu îl știai

Pentru a păstra intacte culorile, pregătește un lighean mare în care să pui hainele tale preferate, care trebuie spălate.

Fierbe 4 linguri pline de bicarbonat de sodiu și 10 foi de dafin într-o oală mare. După ce apa începe să fiarbă mai ține oala pe foc încă 20 de minute: în acest fel frunzele de dafin vor își vor elibera calitățile astringente.

Lasă apoi apa să se răcească, după care o puneți peste haine. Le lăsați așa o zi întreagă. După ce timpul a expirat, clătiți hainele și continuați să le spălați în mod obișnuit în mașina de spălat, scrie dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.