lun. sept. 25th, 2023

Satul Roşia a fost cumpărat în urmă cu mai mulți ani, după ce devenise cunoscut drept satul din România cu un singur locuitor. Întreaga localitate a fost cumpărată de un singur om, un afacerist care s-a născut și a copilărit în satul uitat de lume. Suma pe care a plătit-o pentru sute de hectare de teren și zeci de case este echivalentuul prețului unui apartament în zilele noastre.

  • Satul cu un singur locuitor a fost cumpărat la prețul unui apartament
  • Zeci de case și sute de hectare de teren au fost cumărate de un afacerist

Satul din România cu un singur locuitor este deținut de o singură persoană, care l-a cumpărat pentru o sumă care echivalează cu prețul unui apartament, dar nu unul de lux. Satul Roșia a fost ”resuscitat” de omul de afaceri Emil Părău, care nu a vrut să lase în ruină locul în care s-a născut și a copilărit.

Micuțul sat Roșia este situat la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Alba, în Munţii Metaliferi. În anii 80, aproape tot satul a fost părăsit, odată cu apariția fabricilor la Orăştie. Cu câțiva ani în urmă, satul mai avea un singur locuitor, un bătrân de 77 de ani care refuza să plece din locul în care a trăit o viață întreagă.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *