lun. sept. 25th, 2023

Steaua Alpha Draconis, cunoscută și sub numele de Thuban, este situată la aproximativ 270 de ani-lumină distanță, în constelația nordică Draco. Nu e stea foarte strălucitoare, dar Alpha Draconis şi-a dobândit faima dintr-un rol istoric pe care l-a jucat în urmă cu aproximativ 4.700 de ani, încă de pe vremea când primele piramide erau construite în Egipt. Astronomii care folosesc datele de la satelitul TESS (Transiting Exoplanet Survey) de la NASA au fost surprinși când au descoperit că steaua strălucitoare Alpha Draconis și companionul ei au parte de eclipse reciproce.

Ar fi necesitat instrumente cel puțin egale ca performanță cu cele folosite în prezent

Piramida lui Keops, supranumită şi „Marea Piramidă de la Giza”, este una dintre Cele Șapte Minuni ale Lumii Antice. Însă atât construcția ei, cât și a celorlalte piramide a rămas un mister până în zilele noastre. Dr. Donald Redford, un titan specializat în studiul piramidelor, a sugerat în unul dintre documentarele sale că pentru a construi Marea Piramidă de la Giza au muncit între 20.000 şi 30.000 de persoane, iar construcția ar fi durat peste două decenii. Zahi Hawass, celebru curator egiptolog, a susținut în repetate rânduri că piramidele ar fi fost construite de extratereștri sau, în cel mai bun caz, de o supercivilizație. Pe ideea extratereștrilor a mers și dr. Alaaeldin Shaheen, şeful Departamentului de arheologie al Universităţii din Cairo. Cei doi susțin că este puțin probabil ca vechii egipteni să fi construit masivele blocuri de piatră, chiar și timp de 20 de ani, numai cu ajutorul tehnologiilor de care dispuneau la acea vreme. Extracția, tăierea, transportul și introducerea acestor blocuri masive de piatră de câteva tone ar fi necesitat instrumente cel puțin egale ca performanță cu cele folosite în prezent. În susținerea ideii că piramidele au fost ridicate de extratereștri s-a invocat și faptul că cele trei piramide de pe câmpia Giza sunt alineate similar stelelor din „centura” lui Orion. Centura lui Orion este formată din trei stele foarte luminoase, aproape perfect aliniate, ușor de recunoscut cu ochiul liber atunci când cerul este înstelat: Alnitak (Zeta Orionis), Alnilam (Epsilon Orionis) și Mintaka (Delta Orionis).

Ar fi fost ridicate de supraviețuitorii de pe continentul Atlantida

825 14 2Edgar Cayce, un medium de origine americană, care era înzestrat cu harul de a oferi informații neștiute despre trecutul îndepărtat al omenirii, dar și să prezică viitorul, a afirmat în scrierile sale că marile piramide din Giza sunt vechi de cel puțin 12.000 de ani și că au fost construite nu de egipteni, ci de supraviețuitorii de pe continentul Atlantida. Cayce susținea că acest continent s-a scufundat în Oceanul Atlantic, într-un mare cataclism. Supraviețuitorii ar fi fugit și în Egipt, unde au pus umărul la construirea piramidelor. De asemenea, Cayce a prezis că sub Marele Sfinx de la Giza (reprezentarea unei creaturi mitice cu corp de leu și cap de femeie) s-ar afla o vastă bibliotecă care cuprinde manuscrise despre Atlantida. Această bibliotecă de înregistrări așteaptă să fie descoperită atunci când omul este gata să înțeleagă cunoștințele care le conține. Egiptenii antici erau astronomi pricepuți, urmărind regulat cerul și diverse obiecte cerești. Cercetările anterioare au relevat faptul că un papirus egiptean, cunoscut sub numele de Cairo 86637, este cel mai vechi document istoric care prezintă mişcările unei stele variabile, Algol. S-a confirmat faptul că egiptenii antici știau despre variabilitatea lui Algol cu 3.000 de ani înainte de astronomii occidentali.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *