sâm. iun. 15th, 2024

Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu se va extinde, în următorii 15-20 de ani, și va putea găzdui 50.000 de militari NATO.

Proiectul implică investiții de 12 miliarde de lei din partea statului român. Multe dintre informații privind extinderea bazei rămân secrete, dar comandantul unității a dezvăluit, pentru Știrile PRO TV, câteva detalii.

Militarii români au testat cu elicopterele zona viitoarelor piste care urmează să se construiască la baza aeriană Kogălniceanu. Noile facilități militare se vor întinde pe o suprafață de 2.200 de hectare, în vecinătatea aeroportului. Vechea bază este construită în 1960 și a fost la un pas să fie desființată.

Proiectul prevede un nou turn de control, două piste, cazărmi, hangare de mentenanță, căi de rulare și zone de staționare pentru avioane de luptă și elicoptere, dar și centre sociale. Comandantul bazei spune că unele dintre informații sunt clasificate drept secrete de stat.

Mii de civili vor lucra în noua bază

Cdor. Eduard Dodu, comandant Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu: „Estimăm din o prezență pe care o avem azi un număr de patru-cinci ori mai mare. Dar, mă scuzați, nu pot să vă dau cifre”.

Aproape 50.000 de soldați din toate statele NATO vor trăi în noua bază, unde vor fi angajați mii de civili.

Cdor. Eduard Dodu, comandant Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu: „Zona socială este destinată petrecerii timpului liber, respectiv terenuri de sport, săli de sport, zone de antrenament, zone de cazare și facilități legate de servirea mesei”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *