lun. oct. 2nd, 2023

David Popovici (17 ani), dublu campion mondial, la 100 de metri și 200 de metri liber, a ajuns rapid unul dintre cele mai cunoscute personaje din România.

Performanțele uriașe obținute în ultima vreme i-au adus înotătorului notorietate, iar mulți au vrut să profite de pe urma sa. 

Astfel, pe rețeaua socială TikTok au apărut mai multe pagini cu numele marelui campion român. Într-un mesaj postat pe Facebook, David Popovici a anunțat că toate acele conturi sunt false.

„Nu utilizez TikTok – conturile de mai jos sunt false”,  scris David Popovici, pe Facebook. Unul dintre conturile false de TikTok cu numele lui David Popovici a ajuns să aibă peste 50.000 de urmăritori.

În nici două zile, anunțul făcut de David Popovici pe Facebook a generat mii de reacții: peste 15.000 de like-uri, aproape 300 de comentarii și peste 350 de redistribuiri.

Alimentul pe care David Popovici nu îl consumă niciodată. Ce mănâncă „Extraterestrul” și cum arată

Galerie Foto

David Popovici (17 ani) a dezvăluit ce sacrificii presupune sportul de performanță. David Popovici lucrează cu un psiholog, iar mama sa a făcut cursuri anti-doping, pentru a-l feri pe sportiv de medicamentele care conțin substanțe interzise.

Dieta este un alt capitol extrem de important pentru cariera tânărului campion mondial. Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată este pâinea albă. De asemenea, din meniul campionului nostru mai lipsesc produsele de fast-food şi mâncarea cu multe grăsimi, scrie as.ro.

În septembrie 2021, David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, despre ce sacrificiile pe care le face.

Campionul român are primul antrenament de la ora 06:30, iar părinții săi se trezesc mai devreme și îi aduc mâncarea la pat, pentru a se hrăni cu două ore înainte de antrenament. „Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a afirmat David Popovici.

Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, afirma David Popovici.

După fiecare antrenament, de 6 ani încoace, David Popovici bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori lapte, miere și cacao. Pentru că proteinele sunt extrem de importante. Pâinea integrală a înlocuit-o pe cea albă, iar cârnații au fost excluși, informează sursa citată.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *