mie. iul. 17th, 2024

Ruşii anunţă că se retrag din Insula Șerpilor, aproape de România, în semn de bunăvoinţă. Ucrainenii, în schimb, susţin că retragerea a venit în urma unui bombardament intens de artilerie, în urma căruia soldaţii ruşi au fugit la bordul a două bărci. Un oficial al statului român recunoaşte că alte bombardamentele se aud la 20 de km de Sulina. Navele poliţiei de Frontieră din România rămân pe poziţii şi patrulează zilnic.

Gina Vacariu şi Liviu Dochiţa, echipa News Hour with CNN, a filmat în largul mării Negre.

Marea Neagră este agitată de curenţi, dar mai ales de război.

În una dintre cele mai performante nave ale Poliţiei de Frontieră, echipată cu mitralieră şi radare de ultimă generaţie, o echipă News Hour With CNN a ieşit în largul Mării Negre.

Echipajul se pregăteşte de patrulare. Nava poate să atingă şi peste 75 de km pe oră, ceea ce înseamnă că este ca şi cum un tir ar putea atinge viteza de peste 300 de km. Un adevărat bolid pe apă.

În apropiere, Insula Şerpilor.

”Poate cel mai tensionat punct al războiului se află chiar lângă România. Faţă de punctul în care noi ne aflăm, Insula şerpilor se află la 30 de km. Insula a fost cucerită de ruşi, au montat acolo sisteme antirachetă”, spune Gina Vacariu.

Însă, ruşii au decis că eliberează insula. Motivul? Apărarea ei ar fi fost falimentară.

Locaţia se află în bătaia artileriei ucrainiene, iar navele care aprovizionau au fost frecvent luate la ţintă de rachetele de coastă și dronele Kievului.

Ruşii au pierdut numeroase sisteme antiaeriene, vase de aprovizionare şi inclusiv crucișătorul Moscova, nava amiral din Marea Neagră, în bătăliile date pe şi în jurul insulei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *