lun. iun. 17th, 2024

Cântărețul Adrian Enache a fost invitat la emisiunea Ora Exactă în Sport, unde a vorbit și despre momentele inedite petrecute la Campionatul Mondial de Fotbal al Artiștilor, din 2018, când România a câștigat trofeul.

Naționala Artiștilor din România este triplă campioană mondială, iar la ediția din 2018 a trecut în finală chiar de gazda Rusia, la Moscova, scor 0-0 (4-2 după loviturile de departajare).

Adrian Enache: „Cum să le vindem meciul rușilor?”

Prezent la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, Adrian Enache a povestit cum au încercat cei din naționala Rusiei să ajungă la o înțelegere pentru ca România să le cedeze meciul și, implicit, trofeul de campioni mondiali.

„Rușii au organizat în 2018 campionatul mare. Ăsta a fost și scopul mediatizării Campionatului Mondial de Fotbal al Artiștilor. Ani de zile s-a jucat la Soci pentru că ei urmăreau să câștige organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă, la Soci. Și au reușit. După care, au mutat toată acțiunea la Moscova ca să câștige organizarea campionatului de fotbal. Și au reușit-o pe asta, au câștigat în 2018 organizarea Campionatului Mondial. Și ce au zis ei? ‘Dacă tot se joacă la noi și am ajuns în finală, hai să vorbim cu românii să ne lase să câștigăm și noi o dată’. Noi aveam tricolorul pe noi, cum să vindem meciul?

Daniel Chiriță, care a jucat la Zenit Sankt Petersburg, știa limba rusă. Le-a zis: ‘Da, domnule, nu-i problemă. Să ajungem la 0-0, iar la penalty-uri dictează Dumnezeu’. Vine președintele lor, Davidov, care era portarul și zice: ‘Eu mă arunc foarte bine în partea dreaptă. Dacă e cazul, Temișane, dai și tu în dreapta’. Toți au zis ‘harasho, harasho’ și au dat toți în stânga. I-am bătut și de atunci nu ne-au mai chemat. Bine, au fost și doi ani de pandemie, dar în condițiile actuale nu vrea nimeni să mai meargă. Pe cine nu e supărat Vladimir Putin? E dus. Cineva din interior trebuie să rezolve cazul”, a spus Adrian Enache, la Pro Arena.

  • Din lotul Naționalei Artiștilor fac parte nume precum Adrian Enache, Aurelian Temișan, Andrei Ștefănescu, Ghedi Kamara, Răzvan Oprea, Daniel Chiriță, Marius Mitu sau Constantin Schumacher.

Adrian Enache: „Putin se ștergea pe mână după ce dădea noroc cu fiecare”

Tot în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport, Adrian Enache a povestit momentul în care Naționala Artiștilor a fost premiată chiar de Vladimir Putin și ritualul bizar al președintelui rus.

„Ei s-au supărat pe noi în 2018, când n-am vrut să le dăm meciul, în finală. Medvedev era atunci prim-ministru și juca fotbal, juca în echipa Rusiei, iar Putin era în tribună. Și atunci erau foarte ciudați. După ce am câștigat Campionatul Mondial a treia oară, ne-au invitat la Kremlin să ne dea cupa, să ne dea domnul Putin câte un cadou.

Putin era atât, 1.50m, mi-am dat seama că e dus de atunci. Se ștergea pe mână după ce dădea noroc cu fiecare, venea cu spirtul să nu-i luăm ADN-ul. Doamne! Am stat 20 de minute și am plecat. Apoi, am fost la Controceni, Guvernul României, cu doamna Dăncilă, ne-au premiat pe toți, a fost o onoare. Ne-am dus în treninguri, să fim în atmosferă”, a mai spus Adrian Enache.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *