mar. iul. 5th, 2022

De fiecare dată, atunci când mergem la supermarket sau în piață, ne dorim să cumpărăm produse naturale, care să aibă un gust bun. De cele mai multe ori, foarte multe legume sunt tratate cu tot felul de substanțe chimice. Iată cum puteți deosebi roșiile tratate cu chimicale de cele care au fost crescute în mod natura.

Nu de puține ori, după ce cumpărăm roșii care arată extrem de bine, ajungem cu ele acasă, și suntem dezamăgiți de gust. De câte ori ați cumpărat roșii care arătau extrem de bine, însă gustul lăsa de dorit?

Roșiile tratate cu chimicale sunt nocive și pentru sănătate, și nici nu au gust deloc. În general, roșiile au nevoie de o perioadă cuprinsă între 90 și 150 de zile de la plantare, până când se coc și sunt bune pentru consum. Mulți hibrizi cultivați în România au durata de coacere de 100-120 de zile de la plantare.

”Primul simptom este că pe fructul verde și chiar maturat, pe plantă, în dreptul codiței se văd sepalele florii uscate. În cazul în care s-a aplicat 2,4 D, acelea rămân, dar trebuie să spunem că niciun producător nu va duce roșia la piață cu sepalele. În partea apicală a fructului de regulă se concentrează auxine, un grup de substanțe care stimulează creșterea și dezvoltarea. Odată ce a fost stimulat cu 2,4 D, floarea prinde fructul și fructul crește și evităm o altă manifestare a condițiilor climatice, ca fructul să rămână mic. Faptul că mucronul este mai mare sau mai mic, el poate fi explicat pur și simplu printr-un dezechilibru între substanțele biostimulatoare care favorizează creșterea fructului și condițiile de mediu.”, a declarat dr. Victor Lăcătuș citat de agromedia.ro

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.