mar. iul. 5th, 2022

Și înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, președintele Franței a inițiat discuții cu liderii celor două țări implicate în conflictul militar, încercând evite punerea în aplicare a planului lui Vladimir Putin. Nemulțumit de poziția liderului francez, Volodimir Zelenski a dezvăluit propunerea de pace pe care a vrut să o medieze Emmanuel Macron. Se pare că i-ar fi cerut să renunțe la unele teritorii.

Ce a spus Emmanuel Macron despre încheierea războiului din Ucraina

La începutul săptămânii, Emmanuel Macron spunea că pentru a se pune capăt războiului din Ucraina, un acord de pace ar trebui construit în așa fel încât Rusia să nu fie „umilită”.

„Atunci când pacea va reveni pe pământul european, va trebui să construim noi echilibre de securitate fără a ceda vreodată tentaţiei sau umilinţei, nici spiritului de răzbunare. (…)

Vom avea de construit o pace, să nu uităm asta niciodată. Va trebui să facem asta cu Ucraina şi Rusia în jurul mesei (…) Dar acest lucru nu se va face în negaţie, nici cu excluderea unuia sau altuia, nici măcar în umilinţă”, a declarat preşedintele francez în cadrul unei conferinţe de presă la Parlamentul European.

Întrebat, la televiziunea italiană RAI 1, despre declarațiile președintelui francez, Zelenski a spus nu trebuie căutată nicio portiță de ieșire pentru Rusia.

„Nu trebuie căutată o portiţă de ieşire pentru Rusia, iar Macron o face în zadar. Ştiu că el voia să obţină rezultate în medierea între Rusia şi Ucraina, dar n-a obţinut”, şi-a exprimat regretul Zelenski, joi seara, la postul italian de televiziune RAI 1, potrivit unor imagini difuzate vineri pe canalul său de la Telegram.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.