vin. mart. 29th, 2024

Președintele rus Vladimir Putin a apărut în direct, la televiziune, pentru a spune că a autorizat o operațiune militară specială în regiunea Donbas din Ucraina. Numai că, de fapt, ceea ce a autorizat Putin a fost o invazie în adevăratul sens al cuvântului în întreaga Ucraină. Se duc lupte grele, iar ucrainenii rezistă momentan puternicei forțe trimise de președintele rus..

Evenimentele din Ucraina în timp real

Update 12 mai, ora 22:05. O navă rusească de sprijin, „Vsevolod Bobrov”, a fost remorcată la Sevastopol din zona Insulei Șerpilor, situată în Marea Neagră, după ce a luat foc, potrivit lui Serhii Bratchuk, purtător de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa. Nava transporta întăriri pe insula Zmeini, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene.

Insula Șerpilor este teatrul unor lupte acerbe între forţele ucrainene şi cele ruse, Moscova încercând să-şi consolideze poziția, după ce a preluat controlul asupra acestei stânci chiar în prima zi a invaziei.

Update 12 mai, ora 21:55. Miniștrii de Externe și ai Agriculturii G7 caută soluții urgente pentru a rupe blocada rusească a exporturilor de cereale din porturile Ucrainei, inclusiv prin încercarea de a deschide rute prin porturile românești și baltice.

Blocada exporturilor de cereale devine una dintre cele mai urgente crize diplomatice și umanitare din Ucraina. Președintele SUA Joe Biden a spus că SUA lucrează la soluții „pentru a aduce cerealele în lume, astfel încât acest lucru să poată contribui la scăderea prețurilor”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *