lun. mai 16th, 2022

Forțele lui Vladimir Putin se îndreaptă spre o înfrângere în Ucraina, care ar putea cimenta declinul post-sovietic al Rusiei și ar putea renega statutul de mare putere al acesteia, transmite fostul ambasador al Chinei în Ucraina, în condițiile în care Beijingul s-a abținut să condamne invazia declanșată de liderul de la Kremlin. Iată declarația care-l va scoate din sărite pe președintele rus!

Comentariile tranșante ale unui fost ambasador chinez despre războiul din Ucraina

Gao Yusheng, un specialist în Asia Centrală care a fost ambasador în Ucraina timp de doi ani, între 2005 și 2007, a spus în cadrul unui seminar online al Academiei Chineze de Științe Sociale că războiul este un eșec..

În prezent, acesta nu mai deține nicio poziție de influență la Beijing. Cu toate astea, comentariile sale au fost relatate de către presa chineză, dar au fost eliminate rapid, notează The Guardian. Însă, conținutul a fost arhivat de blogul de traduceri al lui David Cowhig, un fost oficial al Departamentului de Stat al SUA.

Gao nu s-a ferit de cuvinte și a criticat dur Rusia. Acesta a transmis că Moscova nu a recunoscut niciodată cu adevărat independența altor foste state sovietice și a încălcat frecvent teritorialitatea și suveranitatea acestora. Ucraina, cândva divizată de facțiuni pro-Rusia sau pro-Europa, și-a văzut orientarea înclinată spre Vest după anexarea Crimeei în 2014.

„După izbucnirea războiului, situația din Ucraina s-a schimbat în mod fundamental. Țara este unită în rezistența sa față de Rusia și în salvarea sa. Se poate spune că Rusia a pierdut complet Ucraina”, a declarat Gao, potrivit traducerii lui Cowhig.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.