mar. mai 17th, 2022

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe al Rusiei, a dat naștere unei dispute după ce a spus că Adolf Hitler a avut sânge de evreu. După această remarcă au curs criticile la adresa oficialului de la Moscova, iar președintele Vladimir Putin a fost nevoit să facă un gest totul neaşteptat față de unul dintre liderii lumii.

Ce a fost nevoit să facă Vladimir Putin
În timpul unui interviu acordat unui post de televiziune italian, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a dat un răspuns deplasat atunci când a fost întrebat de ce a spus Rusia că trebuie să „denazifice” Ucraina, dacă Volodimir Zelenski este evreu. „Cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că nu înseamnă nimic”, a subliniat oficialul rus.

După această remarcă, Serghei Lavrov a fost criticat dur de Israel, care a răspuns că este vorba despre o minciună „de neiertat” care înjosește ororile Holocaustului nazist. După această dispută, Vladimir Putin a fost nevoit să-i ceară scuze premierului israelian Naftali Bennett, atunci când l-a sunat pentru a-l felicita cu ocazia celei de-a 74-a Zile a Independenței Israelului,

„Prim-ministrul a acceptat scuzele președintelui Putin pentru remarcile lui Lavrov și i-a mulțumit pentru clarificarea atitudinii sale față de poporul evreu și de memoria Holocaustului”, notează The Jerusalem Post.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.