mar. mai 17th, 2022

Un analist german a dezvăluit cât îl costă pe Vladimir Putin războiul din Ucraina, pe care l-a declanșat la data de 24 februarie. Suma pentru o zi cheltuită de liderul de la Kremlin în această ofensivă pe care a numit-o „operațiune militară specială” este de domeniul fantasticului.

Câți bani a cheltuit Putin pe războiul din Ucraina

Conform analistului german Tomi Ahonen, Vladimir Putin duce în prezent cel mai scump război din istorie. El a precizat că Rusia a cheltuit deja suma de 34 de miliarde de dolari pentru această ofensivă militară.

Cele mai scumpe au fost tehnica şi echipamentele militare distruse de ucraineni. Acestea au costat 230 milioane de dolari pe zi, conform calculelor făcute de analistul german, citate de publicaţia ucraineană Focus.ua.

Analistul a făcut aceste calcule pornind de la faptul că pe teritoriul Ucrainei s-ar afla aproximativ 190.000 de militari ruşi şi 19.000 de echipamente şi tehnică militară. Însă, aceste numere nu sunt exacte. S-ar putea să existe diferențe de câteva sute între acestea și cele reale.

Conform logicii militare, dacă vehiculele implicate trebuie să ofere locuri pentru fiecare soldat, este posibil să fi fost trimise în Ucraina: 7.600 de transportoare blindate; 5.700 de tancuri; 3.800 de sisteme de artilerie; precum și 1.900 de alte vehicule implicate în operaţiuni (antiaeriene, de comandament sau de reparaţii).

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.