mar. mai 17th, 2022

O monedă de 2 euro grecească, bătută greșit în 2002, este scoasă la vânzare pe un site specializat din România pentru suma de 100.000 de euro.

Guvernul grec a dat comandă, la începutul acestui secol, atunci când a apărut moneda unică europeană, către mai multe monetării din Europa pentru a produce monede de 10, 20, 50 de eurocenți și 1 și 2 euro.

Potrivit persoanei care a scos moneda la vânzare, aceasta înregistrează o serie de erori.

„Față: pe cifra 2 jos, pe corpul taurului, 2 erori: lângă corn, dreapta, eroare ca un fel de ureche; piciorul taurului este lăsat mult deasupra literei E;

Verso: deasupra pe litera R; pe muchie, inscripția: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTIA este invers față de o monedă normală de 2 euro”, spune vânzătorul.

Polul lui Carol I, moneda românească foarte rară, care valorează aproximativ 100.000 de euro

Polul lui Carol I, moneda de 20 de lei, din aur, valorează în prezent aproximativ 100.000 de euro. Aceasta a fost pusă în circulație în anul 1868 și a fost bătută în aproximativ 200 de exemplare.

Moneda de aur din 1868 este prima emisiune monetară a statului român modern, potrivit Academiei Române.

„Apariția sa într-o perioadă în care statutul politic de subordonare față de Imperiul Otoman nu permitea baterea unei monede de aur a constituit o surpriză și în același timp un gest abil și temerar al Regelui Carol I de afirmare a politicii sale, orientată către obținerea independenței țării. Moneda este una dintre cele mai mari rarități din numismatica românească, ea fiind bătută doar în câteva sute de exemplare (cifra cel mai des întâlnită fiind aceea de 200 exemplare). (…)

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.