joi. mart. 28th, 2024

Gruparea rusă de hackeri anunță, printr-un mesaj pe Telegram, că Ioan Feher, românul de 23 de ani care locuiește în Marea Britanie a făcut parte dintr-un grup al Killnet, dar acuzația că a ajutat cu atacurile cibernetice din România „e o prostie”

Gruparea Killnet cere eliberarea lui Ioan Feher, amenințând în caz contrar cu atacuri cibernetice asupra mai multor site-uri, inclusiv cel al Ministerului Sănătății. 

„Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie. Aveați nevoie de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”, a transmis gruparea rusă. 

„Abia atunci veți începe să vă dați seama că ați făcut o greșeală. Atacul asupra României a fost oprit! Aștept decizia dumneavoastră! Aștept și eliberarea lui Ioan Feher!”, mai precizează gruparea. 

El este românul care i-a ajutat pe hackerii de la Killnet să atace site-uri din România

Ioan Feher este românul din Marea Britanie care i-a ajutat pe hackerii de la Killnet să lanseze atacurile cibernetice asupra unor site-uri din România.

Un român ar fi fost implicat în repetatele atacuri cibernetice de la noi din ţară, din ultimele zile. Bărbatul i-ar fi ajutat pe hackerii pro-ruşi să blocheze site-urile unor instituţii importante de la noi.

Poliţiştii români l-au descoperit şi au trimis toate informaţiie către omologii lor britanici. Tânărul a fost săltat de National Crime Agency.

Potrivit contului personal de Facebook, Ioan Feher este originar din Satu Mare, însă locuieşte în Londra, Marea Britanie, iar în urmă cu o lună şi-a actualizat fotografia de profil la care a ataşat steagul Rusiei şi a menţionat că susţine ţara.

Ioan Feher a fost vizitat, ieri, de poliţiştii britanici, dar şi de poliţiştii români aflaţi în Marea Britanie pentru a acord suport.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *