mar. mai 17th, 2022

Rusia a decis să atace Republica Moldova, au declarat surse militare ucrainene, relatează APA, citând The Times. Potrivit publicației, dacă acest lucru se întâmplă cu adevărat, atunci Kremlinul poate repeta „scenariul” Donbass. Există deja „o serie de indicatori” care indică planurile Kremlinului pentru un atac, spun oamenii din interior.

Rusia, decisă să atace Republica Moldova

„Credem că Kremlinul a decis deja să atace Moldova. Soarta Moldovei este foarte importantă. Dacă rușii vor începe să preia controlul, vom deveni o țintă ușoară din punct de vedere militar și amenințarea la adresa Ucrainei va deveni existențială”, relatează ukinform.net.

Există un „număr de indicatori” care indică un atac în viitorul apropiat asupra fostului stat sovietic, care are doar 3.250 de soldați în armata sa, sugerează surse de informații ucrainene. O anumită activitate se observă deja în aeroportul din Tiraspol, capitala nerecunoscutei republici Transnistria. Rușii ar putea încerca să-și transfere trupele pe avioanele Il76 și elicopterele care decolează Crimeea ocupată. În același timp, vor avea loc proteste și revolte în capitala Moldovei, Chișinău.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.