lun. mai 16th, 2022

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat o lege care autorizează transferul activelor îngheţate ale companiilor şi cetăţenilor ruşi către Ucraina.

Rusia ar trebui să răspundă simetric la îngheţarea activelor ruseşti de către unele „ţări neprietenoase”, a scris duminică Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal), într-o postare pe reţelele de socializare, conform Reuters şi EFE.

„Este corect să se ia măsuri în oglindă faţă de companiile aflate în Rusia ai căror proprietari provin din ţări neprietenoase, unde au fost luate astfel de măsuri: să se confişte activele!”, a reacţionat pe canalul său din Telegram Volodin, unul dintre apropiaţii preşedintelui Vladimir Putin.

„Această decizie nu va afecta economia ţării noastre. Iahturile, vilele şi alte proprietăţi confiscate de la cetăţeni înstăriţi oricum nu serveau la dezvoltarea ei’, a spus el.

În acelaşi timp, Volodin a amintit că au fost îngheţate şi rezervele de aur şi valuta ale Rusiei în valoare de aproximativ 300.000 de milioane de dolari de la Banca Centrala a Rusiei, care, a asigurat el, „se vor întoarce, deoarece sunt fonduri de stat”.

Strănepoata lui Hruşciov, după ce Rusia a invadat Ucraina: Suntem mai aproape de război nuclear decât am fost în timpul crizei rachetelor din Cuba
Ca răspuns, Banca Centrală a Rusiei a interzis investitorilor străini să retragă fonduri din sistemul financiar rus, a indicat preşedintele Dumei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.