mar. mai 17th, 2022

Președintele rus Vladimir Putin a apărut în direct, la televiziune, pentru a spune că a autorizat o operațiune militară specială în regiunea Donbas din Ucraina. Numai că, de fapt, ceea ce a autorizat Putin a fost o invazie în adevăratul sens al cuvântului în întreaga Ucraină. Se duc lupte grele, iar ucrainenii rezistă momentan puternicei forțe trimise de președintele rus.

Evenimentele din Ucraina în timp real

Update 2 mai, ora 11:44. O dronă ucraineană a distrus două nave de patrulare rusești în Marea Neagră, a declarat șeful militar al Ucrainei.

„Două bărci rusești din clasa Raptor au fost distruse astăzi în zorii zilei, lângă Insula Zmiinyi (Șerpilor),” spune șeful Statului Major General Valeriy Zaluzhniy.

Imaginile neverificate cu drone difuzate de armata ucraineană par să arate două nave care sunt vizate de rachete din aer în timp ce patrulează în Marea Neagră. Moscova nu a răspuns încă la acuzații.

Update 2 mai, ora 11:07. Președintele Ucrainei Zelenski a avertizat că acest conflict ar putea declanșa o criză alimentară care afectează țări din întreaga lume.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.