lun. mai 16th, 2022

Este cea de-a 67 zi de război în Ucraina, iar confruntările între forțele ruse și cele ucrainene continuă. Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, ruși aveau în plan să doboare un avion cu pasageri și să dea vina pe Ucraina, dar planul le-a fost dejucat. Între timp, oficiali polonezi au anunțat că Polonia este dispusă să devină un garant de securitate pentru țara vecină.

Un purtător de cuvânt al ONU a confirmat operațiunea de evacuare a civililor ucraineni de la Azovstal. Potrivit oficialilor ucraineni, la oțelărie mai sunt cel puțin 1.000 de civili și peste 500 de soldați răniți.

UPDATE ora 17:20 – Ucraina transmite că a atacat din nou cu rachete Insula Şerpilor

Armata ucraineană a anunţat că a lansat atacuri repetate cu rachete asupra Insulei Şerpilor, ocupată de trupele ruse la puţin timp după declanşarea invaziei asupra Ucrainei.

UPDATE ora 17:10 – Polonia spune că e pregătită să devină un garant de securitate pentru Ucraina

Polonia este dispusă să devină unul dintre garanții securității Ucrainei și să semneze un tratat de securitate care să deschidă calea păcii cu Rusia, potrivit oficialului polonez Jakub Kumoch, responsabil pentru politică internațională în cadrul administrației prezidențiale poloneze.

UPDATE ora 16:10 – Serviciul de Securitate al Ucrainei transmite că rușii plănuiau să doboare un avion de pasageri și să dea vina pe Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei a transmis că rușii plănuiau să doboare un avion de pasageri deasupra Rusiei sau Belarusului și apoi să acuze armata ucraineană și partenerii internaționali care i-a furnizat armament. SBU a mai menționat că a neutralizat grupul de sabotaj.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.