sâm. iun. 3rd, 2023

Trupele ruse au bombardat un important nod feroviar, care conta ca linie de aprovizionare pentru trupele ucrainene din estul țării.

Imagini surprinse în urma bombardamentelor arată vagoane în flăcări în apropiere de localitatea Liman, situată lângă orașul Slaviansk din regiunea Donețk.

„Rușii încearcă să avanseze din nordul regiunii – regiunea vecină Harkov – în direcția Liman și fac tot ce pot pentru a obține un traseu direct către Slaviansk și Kramatorsk, pentru a-și atinge obiectivele strategice în Donețk”, a spus Pavlo Kirilenko, șeful administrației regionale militare, citat de CNN

El a insistat că, în ciuda bombardamentelor, inamicul nu poate străpunge apărarea ucraineană iar Liman rămâne sub controlul forțelor Kievului.

Kirilenko a mai spus că rușii folosesc artileria și loviturile aeriene pentru a distruge așezările și a-i împiedica pe apărătorii ucraineni să-și consolideze pozițiile.

CNN amintește că, fără a lua în calcul orașul Mariupol, circa 1,7 milioane de oameni trăiau în regiunile din Donețk aflate sub controlul guvernului de la Kiev până să înceapă războiul.

În prezent, aici se mai află circa o cincime din populație sau 370.000 de civili.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *