mar. mai 17th, 2022

În urma unui apel anonim la 112 care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06:00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henry Coandă București, găsim notat într-un comunicat SRI.

Amenințare cu bombă în Aeroportul Henry Coandă din Otopeni

UPDATE După ce aeronava a fost mutată într-un loc izolat pentru a se face în siguranță toate verificările necesare, nu s-a descoperit niciun periocol real, însă cercetările nu s-au finalizat. În schimb, traficul aerian de pe aeroport se derulează în condiții normale, astfel că pasagerii nu au fost afectați.

„În dimineața zilei de vineri, 29 aprilie 2022, s-a înregistrat o amenințare cu bombă la o aeronavă aparținând companiei aeriene Lufthansa, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Zborul LH 1655 cu destinația Munchen era programat la ora 6:00 și avea la bord 130 de pasageri. La aeroport s-a constituit o celulă de criză, conform procedurilor specifice în vigoare.

Aeronava a fost parcată la o poziție izolată în vederea derulării, de către instituțiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenție în cazul unei amenințări cu bombă, acestea fiind încă în curs. Pasagerii au fost debarcați și s-a procedat la verificările care se impun în aceste situații, în prezent aceștia fiind grupați în zona de îmbarcare a terminalului.

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări. Vom reveni cu informații suplimentare atunci când acestea vor fi disponibile.”

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.