mar. mai 17th, 2022

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat colaborarea momentului în România. Potrivit acestuia, Nuclearelectrica și compania americană NuScale Power au convenit să colaboreze pentru amplasarea unei centrale cu reactor modular de mici dimensiuni (SMR).

Războiul din Ucraina a dat naştere îngrijorărilor în ceea ce privește situația energiei și a gazelor, atât în România cât și în restul Europei. În acest sens se pregătesc măsuri importante.

Colaborarea momentului pentru România

În mesaj, ministrul a mai subliniat și faptul că este vorba de primul reactor modular de mici dimensiuni din Europa. El susține că acesta este un pas important pentru România pentru că va deveni independentă energetic odată ce noul reactor modular va fi construit.

„România va deveni o țară independentă energetic și prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa! Compania americană NuScale Power și Societatea Națională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR”, a anunțat Virgil Popescu pe Facebook.

Totodată, Virgil Popescu a mai subliniat și importanța noului parteneriat având în vedere situația actuală. Ministrul susține că în acest mod, România va avea o șansă să își asigure singură securitatea energetică.

„România își va asigura inclusiv securitatea energetică”, a mai scris Virgil Popescu, pe contul său de socializare.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.