mar. mai 17th, 2022

Comisia Europeană urmează să afirme că UE a intrat într-o nouă fază post-urgență a pandemiei în care testarea ar trebui să fie vizată, iar monitorizarea cazurilor de COVID-19 ar trebui să fie similară cu supravegherea gripei pe bază de mostre, potrivit unui proiect de document văzut de Reuters.

OMS insistă se se mențină supravegherea infecțiilor cu coronavirus

Schimbarea vine pe fondul unei scăderi treptate a cazurilor și a unei scăderi a numărului de decese legate de COVID-19, datorită răspândirii variantei mai puțin virulente Omicron și imunizării a peste 70% din populația UE, în timp ce jumătate din populație a primit și o doză de rapel

„Această comunicare propune o abordare pentru gestionarea pandemiei în lunile următoare, trecând de la un mod de urgență la un mod mai durabil”, se arată în proiectul de document al UE.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este responsabilă cu declararea unei pandemii și a sfârșitului acesteia, o mișcare care are implicații juridice vaste pentru o mare varietate de sectoare, inclusiv asigurători și producătorii de vaccinuri. Agenția ONU a spus că pandemia nu s-a încheiat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.