lun. mai 16th, 2022

Parlamentul Bulgariei va autoriza la 4 mai trimiterea de arme în Ucraina
Parlamentul de la Sofia va autoriza în cele din urmă, la 4 mai, trimiterea de arme în Ucraina pentru a ajuta această ţară să facă faţă invaziei ruse, a declarat joi, la Kiev, premierul bulgar Kiril Petkov, care urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite EFE, citată de Agerpres.

“Ca parte a lumii democratice, nu putem rămâne indiferenţi în faţa acestei tragedii şi să spunem că este vorba despre o chestiune strict ucraineană (…)”, a declarat Petkov, citat de presa bulgară.

Bulgaria, ţară membră a UE, este unul dintre statele membre ale NATO care nu a trimis până acum armament în Ucraina pe motiv că un astfel de demers ar însemna implicarea sa în conflict şi prelungirea războiului.

Rusia avertizează Occidentul să nu-i “testeze răbdarea”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi că încurajarea Ucrainei de a efectua atacuri pe teritoriul rus “va duce la un răspuns dur, nu recomandăm să ne testăm răbdarea”. Anterior, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a susținut că “ar fi legitim, conform dreptului internațional”, dacă Ucraina ar ataca infrastructura logistică a armatei ruse pe teritoriul rusesc.

De asemenea, Zaharova a declarat că Rusia este “alarmată de escaladarea tensiunilor” din Transnistria. “Considerăm aceste acțiuni ca fiind acte de terorism menite să destabilizeze situația din regiune și ne așteptăm la o investigație amănunțită și obiectivă a tuturor circumstanțelor incidentului”, a spus Zaharova, potrivit Baha.com.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.