lun. mai 16th, 2022

Dr. Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, a comentat evoluția hepatitei misterioase la copii şi a oferit o serie de sfaturi importante de urmat la începerea şcolilor

Ministerul Sănătății a informat, joi, că s-au înregistrat alte două cazuri suspecte de hepatită cu cauze necunoscute.

Este vorba despre doi copii aflați în îngrijire. Unul dintre ei are 8 luni, iar celălalt 10 ani.

De cealaltă parte, fetița de cinci ani care suferă de hepatită ”misterioasă” are nevoie de un transplant de ficat pentru că insuficiență ei hepatică pare să se agraveze de la o zi la alta.

Întrebat despre evoluția acestei boli în rândul copiilor şi dacă ne putem gândi la o explozie epidemiologică, medicul Adrian Marinescu a precizat:

„Eu cred că nu intră în discuție o explozie sau nu intră în discuție o situaţie complicat epidemiologică în viitorul apropiat. Să știți că hepatita la copiii care să nu aibă legătura cu virusurile hepatice A,B,C,D,E a existat şi înainte, poate că acum suntem mai atenți.

Am observat că sunt mai multe cazuri, totuși izolate în SUA, Marea Britanie şi nu numai. Sunt cazuri foarte rare, iar cele care înseamnă forme severe sunt foarte puține.

E ușor să ridici o suspiciune în momentul în care ai la un copil transaminaze mult crescute. Te gândești că este o hepatită acută, dar nu înseamnă că este un numitor comun.

În foarte puține situații am vorbit de un adenovirus de un anumit tip care întradevăr să explice o relație de cauzalitate.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.