mar. mai 17th, 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat un avertisment pentru angajații din România care sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Oficialul le-a explicat ce se va întâmpla cu pensia lor și i-a îndemnat să acționeze astfel încât să nu ajungă într-o situație dificilă după ce vor ieși din activitate.

Ministrul Muncii, avertisment pentru cei care primesc salariul minim

Mai exact, ministrul Muncii a vorbit despre acele persoane care oficial primesc salariul minim pe economie, dar cărora angajatorii le plătesc și o diferență, în plic. Marius Budăi i-a avertizat că banii la negru pe care-i acceptă în prezent se vor întoarce împotriva lor, atunci când vor ieși la pensie

Ministrul Muncii a spus că are convingerea că din cei 1,6 milioane de salariați din România cu salariu minim pe economie, nu toți au venituri la acest nivel, o diferență fiindu-le plătită la negru. Oficialul a atras atenția că suma din contractele încheiate este cea ce se va lua în considerare în calcularea pensiei

„Mulţi dintre ei (cei cu salariu minim pe economie, n.r.) acceptă să ia 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână. Se va întoarce împotriva lor în momentul în care vor ajunge la pensie. Vor vedea că acea contribuție pentru pensie s-a plătit la cei doi lei nu la 5 lei.

Cum vin şi acum şi se plâng că au lucrat 20-30 de ani şi au pensia minimă. Şi când te uiți în carnetul lor de muncă fie că au fost obligați de mediul privat să lucreze cu 3 ore, 4 ore sau în cel mai bun caz cu 8 ore la salariul minim.

Dacă se vor ancora în această situaţie şi vor rămâne în această situaţie vor rămâne cu pensia minimă şi nu putem face nimic aici. Dacă merg inspectorii de muncă în control ăsta este salariul”, a spus oficialul.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.