mar. mai 17th, 2022

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat, marți, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu recentele incidente din regiunea transnistreană. Două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova.

Două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer. Prima explozie a avut loc la ora 6.40 şi a doua la 7.05.

Maia Sandu vorbește despre riscuri pentru Republica Moldova

„Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. Pe durata a mai multor săptămâni au fost mai multe alerte cu bombe în şcoli şi instituţii medicale. Au urmat exploziile de ieri de la sediul așa numitului MGB transnistrean, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol şi explozia de la nodul de radiocomunicaţii din Maiak. Autorităţile urmăresc cu precauţie şi vigilenţă pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol.

Analizele noastre de la această oră arată că există tensiuni dintre diferite forţe din interioriul regiunii, interesate în destabilizarea situaţiei. Acest lucru vulnerabilzează regiunea transnistreană şi creează riscuri pentru R. Moldova. Condamnăm orice provocări şi tentative de a atrage Moldova în acţiuni ce pot pune în pericol pacea în ţară”, a declarat Maia Sandu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.