lun. mai 16th, 2022

Președintele Senatului, Florin Cîțu, se află, miercuri, în Ucraina.

„Ceea ce am văzut deschide ochii lumii asupra acțiunilor Rusiei. România acceptă refugiați din Ucraina, dar vom oferi și mai multă asistență Ucrainei”, a spus Florin Cîţu după ce a vizitat oraşele distruse de invadatorii ruşi.

Irpin, Bucha, Hostomel și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadatorii ruși la începutul lunii aprilie. Ucideri în masă ale civililor ucraineni de către forțele ruse au fost înregistrate în orașele și satele eliberate.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, precizează că Florin Cîțu va avea întâlniri cu președintele Volodimir Zelenski și cu premierul Denys Shmyhal.

„Dacă a zis că se duce, s-a dus. Demersul său, unul firesc, trebuie văzut în spiritul seriozității. Faptul că președintele Camerei Deputaților a mers ieri (marți – n.r.) cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a fost o decizie a președintelui Camerei Deputaților, care a preferat să meargă cu prim-ministrul Ciucă”, adaugă Fenechiu.

Florin Cîțu se reîntoarce în țară miercuri noaptea sau joi dimineață.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a aflat marți, într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă.

Ei au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.Sursă:Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.