mar. mai 17th, 2022

În urma incidentelor petrecute marți în Transnistria, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a îndemnat Parlamentul Republicii Moldova să voteze de îndată reunificarea cu România, ca „singură cale de a proteja populația dintre Prut și Nistru de pericolele unei eventuale invazii ruse”.

Singura soluție, „reîntregirea națională”

Liderul AUR, George Simion, consideră că reîntregirea națională este sigura soluție pentru o securitate reală a Republicii Moldova.

„Republica Moldova nu mai poate rămâne mult în zona gri pentru că asta presupune riscuri, amenințări și pericole. Vedem ce se întâmplă acum în regiunea transnistreană, la o aruncătură de băț de Chișinău. Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru”, a declarat deputatul AUR George Simion.

La rândul său, senatorul AUR, Claudiu Târziu, este de părere că actualele acte de provocare din Transnistria nu fac altceva decât să dea posibilitatea extinderii războiului din Ucraina în Republica Moldova.

„Atacarea clădirii așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol, urmată de distrugerea unor facilități tehnice ale unui centru radio de la Maiac – Grigoriopol au aspectul unor provocări destabilizatoare și urmăresc extinderea războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova. Reunirea cu România prin mijloace pașnice, pe calea voinței parlamentelor de la Chișinău și București, reprezintă unica soluție pentru ca al doilea stat românesc, Republica Moldova, să nu intre în spirala conflictului sângeros de la Răsărit”, a precizat  Claudiu Târziu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.