lun. mai 16th, 2022

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit la Moscova cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

În debutul discuțiilor, Putin s-a referit la situația din orașul Mariupol, supus asediului forțelor ruse de la începutul invaziei.

Liderul rus a descris situația din oraș drept „complicată și tragică”, notează BBC.

Potrivit lui Putin, în prezent forțele ruse nu mai desfășoară operațiuni militare în oraș.

Declarațiile președintelui rus contrastează cu relatările apărătorilor din batalionul Azov, care rezistă în uzina siderurgică Azovstal.

Aceștia au transmis imagini și informații care arată că locația a fost intens bombardată de forțele ruse în ultimele 24 de ore iar atacurile au provocat un incendiu și au rănit civili.

La întâlnirea cu Guterres, Putin a mai precizat că negocierile de pace cu partea ucraineană vor continua în format online și că speră într-un rezultat „pozitiv” al discuțiilor.

BBC mai consemnează că, în fața Secretarului General ONU, președintele rus și-a reluat pe larg justificările pentru invadarea Ucrainei.

El i-a spus lui Guterres: „Încă așteptăm și sperăm că vom reuși să ajungem la acorduri pe cale diplomatică”.

Mai devreme în cursul zilei de marți, Secretarul General al Națiunilor Unite a discutat la Moscova cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.