sâm. iun. 3rd, 2023

Președintele rus Vladimir Putin a apărut în direct, la televiziune, pentru a spune că a autorizat o operațiune militară specială în regiunea Donbas din Ucraina. Numai că, de fapt, ceea ce a autorizat Putin a fost o invazie în adevăratul sens al cuvântului în întreaga Ucraină. Se duc lupte grele, iar ucrainenii rezistă momentan puternicei forțe trimise de președintele rus.

Evenimentele din Ucraina în timp real

Update 24 aprilie, ora 14:20. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Ned Price, spune că Ucraina câștigă războiul.

„Ceea ce am văzut la partenerii noștri ucraineni este o victorie pe câmpul de luptă. În acest moment, ei câștigă bătălia pentru Ucraina. Și chiar nu este o surpriză, pentru că luptă cu seriozitate, cu hotărâre, cu tenacitate – dar și cu asistență masivă de securitate oferită de Statele Unite și aproximativ 30 de țări din întreaga lume.

Aceasta va fi o victorie pentru Ucraina. Va fi o înfrângere strategică pentru Rusia. Oricum și oricând se va întâmpla asta, suntem încrezători că așa va fi.

Le oferim exact ceea ce au nevoie pentru acest nou tip de bătălie care va fi dusă în Donbas și în sud. Cu sprijinul nostru continuu, cu determinarea și tenacitatea de care au dat dovadă partenerii noștri ucraineni, sunt convins că vor fi învingători și acolo”, a spus Price.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *