mar. mai 17th, 2022

În timp ce ucrainenii au trăit cel mai important moment din an pentru creștini sub amenințarea bombardamenelor, Vladimir Putin a participat, la  Catedrala Mântuitorul din Moscova, la slujba de Înviere. Gestul pe care l-a repetat liderul de la Kremlin în timpul ceremoniei a fost observat și discutat de presa străină.

Cum a apărut Vladimir Putin la slujba de Înviere

Creștin ortodox, Vladimir Putin a participat în noaptea de sâmbătă spre duminică la slujba de Înviere ținută de Biserica Ortodoxă Rusă, unul dintre cei mai vocali susținători ai „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a fost o adevărată apariție. Îmbrăcat într-un costum albastru închis, cu o cămașă albă și o cravată violet închis, Putin a stat în Catedrala Mântuitorului din Moscova cu o lumânare aprinsă în mână.

Potrivit Reuters, președintele rus a fost văzut făcând semnul crucii de mai multe ori în timpul ceremoniei. Apoi, când Patriarhul Kirill a anunţat „Hristos a înviat”, Putin s-a alăturat celorlalţi membri ai congregaţiei cu răspunsul „Adevărat a Înviat”, așa cum ar face orice credincios ce simte emoția evenimentul care celebrează victoria vieții asupra morții, iubirea și iertarea păcatelor.

Patriarhul Kiril, un susținător vehement al operațiunii militare din țara vecină, a spus că speră că războiul din Ucraina se va termina rapid, fără să condamne atacurile ce au ucis un număr uriaș de oameni, a forțat câteva milioane să fugă din propria țară și a distrus orașe întregi.

După două luni de război, pentru ucraineni, Paștele 2022 a stat sub amenințarea bombardamentelor rusești. De teama unor atacuri ce ar fi putut ținti bisericile din țară, oficialii de la Kiev i-au sfătuit pe credincioși să asculte slujbele online și să nu vină în număr mare la lăcașurile de cult.

Armata Rusiei nu a încetat asediul nici în noapte de Înviere. Duminică dimineața, Volodimir Zelenski a afirmat că opt persoane au fost ucise la Odesa, într-un atac al ruşilor, între acestea fiind şi o fetiţă de trei luni.

„Astăzi, Rusia a lansat o nouă rachetă asupra Ucrainei, la Odesa. Până acum – 8 morţi. Cel puţin 18 răniţi. Oameni paşnici obişnuiţi. Printre cei ucişi s-a numărat şi o fetiţă de 3 luni. Cum a ameninţat ea Rusia? Se pare că uciderea copiilor este doar o nouă idee naţională a Federaţiei Ruse.

Rachetele au fost lansate de aeronave strategice ruseşti. Din regiunea Mării Caspice. Am reuşit să doborâm două rachete. Încă cinci rachete au lovit un oraş paşnic. Inclusiv un bloc, o clădire obişnuită.

Îi vom identifica toţi cei responsabili pentru acest atac. Cei responsabili pentru teroarea Rusiei. Toţi cei care dau aceste ordine. Toţi cei care îndeplinesc aceste comenzi. Nimeni nu se va putea ascunde. Indiferent de cât timp ne ia, toţi aceşti nenorociţi vor fi responsabili pentru fiecare moarte pe care au provocat-o.

Rusia a tras deja cea mai mare parte din arsenalul său de rachete în Ucraina. Desigur, au încă rachete. Desigur, ei pot continua teroarea cu rachete împotriva poporului nostru. Dar ceea ce au făcut deja sunt cu siguranţă argumente suficiente pentru ca lumea să recunoască în cele din urmă statul rus ca sponsor al terorismului şi armata rusă ca organizaţie teroristă. Vom continua să insistăm asupra acestui lucru în negocierile cu partenerii noştri. Pur şi simplu nu există alternativă la o astfel de recunoaştere. De aceea este adevărat”, a transmis președintele Ucrainei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.