mar. mai 17th, 2022

Mai mulți lideri importanți din Europa au vizitat Kievul de la începutul războiului ordonat de Vladimir Putin. Acum, este rândul Moscovei să-l primească pe secretarul general al ONU, care se va întâlni cu Vladimir Putin, pentru a încerca să găsească soluții rapide pentru a pune punct războiului sângeros din Ucraina, care a ucis mii de oameni nevinovați.

Liderul ONU, întâlnire cu Vladimir Putin

După vizita la Moscova a cancelarului Austriei Karl Nehammer din această lună, despre care a mărturisit că nu a fost „o vizită amicală, ci a fost o discuție foarte directă, deschisă și dură”, Vladimir Putin va sta, din nou, față în față cu un alt lider important al lumii, cu care a refuzat să vorbească până acum.

Kremlinul a anunțat că secretarul general al ONU Antonio Guterres va călători săptămâna viitoare în Rusia, unde va fi primit de Vladimir Putin, aceasta fiind prima lor întâlnire de la începutul ofensivei Moscovei în Ucraina. Liderul ONU ar vrea să discute despre „măsuri urgente pentru aducerea păcii în Ucraina și viitorul multilateralismului bazat pe Carta Națiunilor Unite și pe dreptul internațional” informează Le Figaro.

„Marți, 26 aprilie, secretarul general al ONU Antonio Guterres va sosi la Moscova pentru discuții cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. El va fi primit și de președintele Vladimir Putin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.