mar. mai 17th, 2022

Candidata de extremă-dreapta la președinția Franței, Marine Le Pen, s-a pronunțat în confruntarea televizată cu președintele Emmanuel Macron pentru sancțiuni limitate la adresa Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Declarându-și solidaritatea și compasiunea cu poporul ucrainean, Le Pen a pledat pentru a nu se depăși limita „între ajutor și co-beligeranță”, în ceea ce privește armele livrate Ucrainei.

Ea s-a declarat, de asemenea, împotriva sancțiunilor la adresa sectorului energetic rus, menționând că este de acord cu cele împotriva băncilor și oligarhilor ruși.

Potrivit candidatei formațiunii Rassemblement National (RN), blocarea importurilor de petrol și gaze din Rusia nu va afecta regimul de la Kremlin, ci poporul francez.

Astfel de sancțiuni „vor avea consecințe cataclismice asupra companiilor noastre (…) Nu putem să ne facem harakiri cu speranța de a răni financiar Rusia, care își va vinde petrolul și gazul altor țări”, a spus Le Pen.

Ea a reiterat avertismentul cu privire la „vechea teamă a Franței”, că s-ar putea crea, pe fondul măsurilor luate de Occident, o „super-putere” economică, monetară și militară Rusia – China, care poate fi un pericol pentru statele vestice și, în particular, pentru Franța.

Marine Le Pen și Vladimir Putin, poză în formă de inimă. O conferință de presă întreruptă
Presa franceză și cea internațională au relatat, de-a lungul timpului, despre apropierea de Putin a lui Marine Le Pen și despre vizitele întreprinse de aceasta la Moscova.

În urmă cu o săptămână, publicațiile franceze au semnalat un incident la o conferință de presă a candidatei de extremă-dreapta.

Evenimentul a fost întrerupt pentru scurt timp de o tânără protestatară, care a afișat o fotografie în formă de inimă cu Marine Le Pen și liderul rus, Vladimir Putin.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.