vin. mart. 29th, 2024

Ministrul român al Apărării răspunde la acuzaţia adusă de Rusia că România trimite mercenari în Ucraina

„E o informație falsă. Este o informație cu care Rusia intoxică zilnic opinia publică internă, spune Vasile Dîncu. Aproximativ 1.500 luptători români ar activa pe teritoriul Ucrainei, alături de britanici, americani, canadieni, turci, georgieni sau polonezi.

Surse militare au explicat, pentru Gândul.ro, că mulți dintre militarii români și-au dat demisiile după ce ar fi fost ofertați cu sume foarte mari de către fime de recrutare străine. Surse din rândul instituțiilor de forță din România au declarat, pentru sursa citată, că firme de recrutare din străinătate ar fi contactat militari activi, dar și trecuți în rezervă din România, pe care i-ar fi ofertat să plece în țara vecină pentru 1.000 de euro pe zi. Sursele citate au precizat că, în general, ofertele au fost pentru militari ai SPP, SRI, Jandarmeria și Poliția Română, în special persoane care au participat la misiuni ale ONU, dar și alte categorii de misiuni în Afganistan, Irak sau Somalia.

„Din păcate, propaganda rusă continuă cu acest artificiu de propagandă prin care încearcă să arate că toată lumea este împotriva Rusiei și că ei se luptă cu o mare coaliție internațională. Nu sunt credibile aceste informații ale lor pentru că ei nu au controlat informativ nici propriile lor operațiuni, așa cum s-a văzut în această perioadă, deci nu cred că știu exact ce se întâmplă în forțele armate ale Ucrainei în acest moment”, a spus ministrul Vasile Dîncu, în emisiunea Decisiv, moderată de Cătălina Porumbel.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *