vin. apr. 19th, 2024

Finlanda și Suedia iau în considerare integrarea în NATO, ca răspuns la ofensiva militară a Moscovei împotriva Ucrainei. Deși Rusia a trimis mai multe avertismente după ce cele două state și-au anunțat intențiile, Helsinki a transmis că nu va ține deloc cont de ele. Finlanda și-a câștigat independența față de Rusia în 1917 și a purtat două lupte împotriva ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a și pierdut un teritoriu.

„Războiul Rusiei în Ucraina este un apel de trezire”
Vladimir Putin consideră Alianța Nord-Atlantică o amenințare pentru securitatea țării sale și una dintre principalele justificări ale președintelui rus pentru invadarea Ucrainei a fost împiedicarea aceastei țări să devină membră NATO, pentru a nu primi sprijin politic și militar.

Este foarte probabil” ca Finlanda să se alăture NATO în urma invaziei ruse a Ucrainei, a declarat ministrul Afacerilor Europene finlandez Tytti Tuppurainen, care a adăugat că „oamenii din țara sa s-au hotărât deja” și că sondajele arată un sprijin uriaș pentru apartenența la Alianța Nord-Atlantică.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *