lun. mai 16th, 2022

Ucrainenii ar urma să primească o armă datorită căreia ar câștiga un avantaj important în fața invadatorilor ruși. Reprezentanții lor au mers săptămâna trecută la Washington să o cumpere de la americani. Este posibil ca armata Kievului să o primească în câteva zile.

Cu ce armă ar putea câștiga ucrainenii un avantaj important

Mai exact, piloții militari ai Ucrainei ar putea avea la dispoziție în câteva zile o nouă armă. Este vorba despre drone MQ-9 Reaper produse de compania americană General Atomics.

Drona MQ-9 Reaper este un UAV modular de recunoaştere şi atac al armatei Statelor Unite ale Americii. Are un motor turbopropulsor ce permite atingerea unor viteze de peste 400 de kilometri la oră. În plus, poate să transporte până la patru rachete aer-sol, patru rachete Hellfire şi două bombe Mark 82 ghidate cu laser.

Experții militari sunt de părere că aceste drone ar putea face o mare diferență în războiul din Ucraina. MQ-9 Reaper au o rază de acţiune mai mare de la bază decât dronele turcești „Bayraktar”. Astfel, pot fi angajate la o distanță suficient de mare de linia frontului.

Arma cu care ucrainenii ar putea castiga un avantaj important

Drona MQ-9 Reaper. Foto: YouTube

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.