lun. mai 16th, 2022

Volodimir Zelenski revine în atenția lumii cu un nou mesaj îndreptat către toți liderii mondiali, inclusiv pentru Vladimir Putin, în care vorbește despre tragediile provocate de trupele rusești în cele 50 de zile de război din Ucraina. Președintele ucrainean a dezvăluit care este principala țintă a liderului de la Kremlin, care și-ar fi propus totodată să scape de orice urmă de populație. În urma atacurilor asupra celei mai puternice nave de război a Rusiei, Zelenski a adresat către liderul rus un mesaj menit să sublinieze eșecul pe care îl trăiește Putin pe toate planurile.

De când a pornit Rusia războiul împotriva Ucrainei
Volodimir Zelenski amintește că Rusia nu și-a început invazia în Ucraina pe 24 februarie, dată vehiculată de toată lumea privind izbucnirea războiului ruso-ucrainean. Acesta spune că Putin a invadat Ucraina încă din 2014, atunci când a capturat Crimeea, pe care a transformat-o într-o bază militară.

Liderul ucrinean reproșează lumii întregi că a rămas pasivă, în detrimentul miilor de oameni uciși în toată această perioadă. Mai mult, Zelenski îl acuză pe Putin că repetă în Ucraina ceea ce a trăit Europa în cel de-al Doilea Război Mondial.

”Rusia nu a pornit războiul împotriva Ucrainei pe 24 februarie. Trupele ruseşti au venit în 2014. Au capturat Crimeea noastră. Au transformat-o într-o bază militară uriaşă.
Au pornit un război teribil, absolut cinic în Donbas. Ne-au omorât oamenii timp de 8 ani. 14.000 au fost ucişi în tot acest timp. Cum a răspuns lumea la asta? Întrebarea a rămas retorică. Dar din această cauză ei au decis că își pot permite acest război pe scară largă.

Unii încă dezbat severitatea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse. Dar ce mai este de discutat când trupele ruseşti repetă pe teritoriul nostru ceea ce a văzut Europa doar în cel de-Al Doilea Război Mondial?”, s-a adresat Zelenski liderilor mondiali.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.